ECRI 2010

Replacement image used when flash does not load

header-logos

Ministerio de Ciencia e InnovaciónPresidencia Española 2010EUESFRI

Visites RI's

Versió per a imprimir

El passat 25 de març, els assistents a la conferència varen gaudir d’una visita guiada a dues de les principals infraestructures de recerca espanyoles ubicades a l’àrea de Barcelona: el superordinador MareNostrum i el sincrotró Alba. Ambdues infraestructures formen part del mapa d’ICTS impulsat pel Govern d’Espanya en col•laboració amb les comunitats autònomes, que inclou la posada en marxa de 56 noves instal•lacions.

Superordinador MareNostrum

MareNostrumEl Barcelona Supercomputing Center – Centre Nacional de Supercomputació (BSC-CNS) allotja el superordinador MareNostrum, un dels més potents d’Europa i el número 77 segons l’últim rànquing dels top500. El març del 2004, el Govern espanyol i IBM van signar un acord per construir un dels superordinadors amb més capacitat d’Europa. Dos anys més tard, el novembre del 2006, es va duplicar la seva potència de càlcul, com a conseqüència de la gran demanda de projectes científics.

Sincrotró ALBA

ALBA SynchrotronL’Alba és el nou sincrotró que hi ha al terme municipal de Cerdanyola del Vallès, prop de Barcelona; iniciarà la seva fase de posada a punt a partir del juny del 2010.

L’Alba és el nom del sincrotró de tercera generació amb facilitat lumínica, construït i gestionat pel Consorci CELLS, que és el consorci que s’encarrega de la construcció i l’explotació del Laboratori de Llum de Sincrotró.